+31 577 - 46 23 07
menu

Sluitplaat

Uw zorgvuldig gekozen slot maakt u helemaal af door er een passende sluitplaat bij te bestellen. Dit kleine – maar belangrijke! – product zorgt ervoor dat uw deurbeslag optimaal kan functioneren. De dunne plaat van matgeborsteld RVS wordt bevestigd in het deurkozijn en vormt een goede bescherming voor zowel het kozijn als de dag- en/of nachtschoten. Door ons complete aanbod kunt u gemakkelijk de sluitplaat kiezen die precies past bij uw uitgekozen slot.

Selectie Wissen
€0 €57 €0 t/m €57

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Geschiedenis van het slot

Tegenwoordig moeten sloten aan hoge eisen voldoen voor zij verkocht kunnen worden. Het gebruik van een slot is echter van alle tijden en de sloten van nu hebben een zeer lange voorgeschiedenis. In de tijd van het Oude Egypte werden er al houten sleutels gebruikt om opslagplaatsen af te sluiten. De sleutel was toen dermate groot dat deze op de rug gedragen moest worden. In de Romeinse tijd werden de sloten van metaal gemaakt – voornamelijk brons en ijzer. De sleutel werd een statussymbool en diende als sieraad voor hen die het zich konden veroorloven. Pas in 1778 werd het klavierslot uitgevonden zoals we dat nu nog kennen; zes jaar later werd het eerste, moderne cilinderslot gepatenteerd.

Welk insteekslot is geschikt?

Wanneer u een kijkje neemt in de wereld van sloten, merkt u al snel dat er een uitgebreide keuze is. De beslissing voor het insteekslot dat perfect past bij uw deur en deurbeslag, hangt in grote mate samen met het gebruiksdoel van uw deur. Wanneer dit doel voor u helder is, kunt u eenvoudig het slot kiezen dat bij uw wensen past. Hoeft uw deur bijvoorbeeld niet op slot te kunnen? Dan is het loopslot een goede keuze. Moet de deur afgesloten kunnen worden met een cilinder, klavier of draaiknop? Kies dan voor één van onze dag en nachtsloten. Daarnaast is het kastslot ontwikkeld voor deuren die geen deurklink nodig hebben, maar alleen geopend hoeven worden met een sleutel.

600 serie sloten van GPF bouwbeslag

De sloten van GPF bouwbeslag zijn in het bijzonder geschikt voor de utiliteitsbouw, omdat ze gelijk zijn aan de 600 serie: het standaardmodel binnendeursloten. Dit betekent dat deuren in onder andere kantoorpanden, ziekenhuizen en winkels perfect ingesteld zijn op dit type sloten. GPF bouwbeslag staat bekend om haar kwalitatief zeer goede sloten die intensief gebruikt kunnen worden.

Bijpassende sluitplaat kopen

Heeft u uw perfecte insteekslot gevonden? Vergeet dan niet om deze compleet te maken met een bijpassende sluitplaat. Dit vlakke element plaatst u op het deurkozijn, zodat de dag- en/of nachtschoot goed in het kozijn verankerd zitten. Bovendien voorkomt u hiermee mogelijke schade aan uw houten deurkozijn.