+31 577 - 46 23 07
menu

Meubelscharnieren

Meubelscharnieren geven meubels karakter. Bovendien laten deze scharnieren de stijl van jouw deurbeslag terugkomen in de meubels, zodat elk onderdeel van het interieur dezelfde sfeer ademt. Er zijn prachtige meubelscharnieren ontwikkeld in de klassieke kleuren smeedijzer zwart, antiekmessing en roest.

€0 €33 €0 t/m €33
  • (1)
  • (1)
  • (1)

KP1558 scharnier
KP1558 scharnier
  • Op voorraad
€ 32,60 per stuk

Wat wordt de finish van uw keuze?

Meubelscharnieren zijn verkrijgbaar in drie finishes: antiek messing, smeedijzer zwart en antiek ijzer. Allemaal hebben ze iets mysterieus, zeker wanneer ze gecombineerd worden met sierlijke details en een robuuste afwerking. Antiek messing heeft een romantische look die de schitterende, gele kleur van messing tot zijn recht laat komen. Een finish die maar weinig gebruikt wordt, maar als geen ander past bij deze oude stijl. De producten van smeedijzer zwart zijn gemaakt van gietijzer en daardoor zeer sterk. De diep zwarte kleur is naast opvallend, ook van alle tijden. Immers: raakt zwart ooit uit de mode? Antiek ijzer als laatste zorgt ervoor dat alle ogen onmiddellijk naar zich toe getrokken worden. De roestige, rauwe kleur geeft uw meubels een stoer karakter.

Authentiek meubelbeslag kan altijd

Het bijzondere van deze meubelscharnieren is dat ze passen in een groot aantal interieurs. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat dit type deurbeslag en meubelbeslag is weggelegd voor ouderwetse boerderijen en woningen in landelijke stijl. Door oud met modern te combineren, ontstaat echter een mooi, speels geheel dat zich overal thuis voelt. Dit beslag past daarom minstens zo goed in een rijtjeshuis in een Vinex-wijk of een driekamerappartement.

Kirkpatrick: hofleverancier van landelijk, authentiek beslag

Het Engelse Kirkpatrick smeedt haar producten al meer dan 150 jaar op ambachtelijke wijze. Het bedrijf wordt geroemd om haar bijzondere collectie, want de smeedijzer beslagen hebben een zeer hoge kwaliteit. Liefde voor het ambacht en het bijzondere handwerk zijn terug te zien in het beslag van Kirkpatrick. Dat maakt het assortiment een lust voor het oog en een collectors item voor fijnproevers van authentiek, Engels beslag. In combinatie met hengen voor uw exterieur en smeedijzer deurbeslag in uw interieur, trekt u één bijzondere lijn door uw hele huis.

Opvallend meubelbeslag in de finish roest

Na jarenlang onderzoek heeft het Italiaanse merk Utensil Legno een natuurlijke manier gevonden om smeedstaal te laten roesten. Het resultaat is een verrassend, karakteristiek product met de naam ‘antiek ijzer’. Door de krachtige beschermlaag worden oud en nieuw op een prachtige manier met elkaar verenigd in deze finish.