+31 577 - 46 23 07
menu

Cilinders

Een goede afsluiter van uw deur zorgt voor veiligheid en privacy. Onze collectie cilinders van GPF bouwbeslag biedt een totaalpakket aan mogelijkheden, met modellen voor elke situatie. Bovendien zijn er cilindersloten zonder SKG keurmerk, met SKG twee sterren en SKG drie sterren beschikbaar. U kunt alle varianten met elkaar combineren tot gelijksluitende cilinders, zelfs als de cilinder op de binnendeur een lagere inbraakwering heeft dan de cilinder op de buitendeur.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Welke typen cilinders zijn er?

Er zijn vier varianten cilindersloten die elk een andere functionaliteit hebben. Een dubbele cilinder, halve cilinder, knopcilinder en halve knopcilinder. We lopen met u langs alle vier de mogelijkheden, zodat u gemakkelijk de beste optie voor uw situatie kunt kiezen.

Dubbele cilinder: alleskunner in de deur

Allereerst is daar de dubbele cilinder. Dit is de meest gebruikte cilinder, omdat deze aan beide zijdes van de deur te bedienen is. Een ideale oplossing voor voordeuren en buitendeuren, omdat je deze van buitenaf wilt afsluiten als je weggaat en van binnenuit als je gaat slapen. Dankzij de unieke feature van GPF cilinders kunnen sleutels gelijksluitend gemaakt worden, ook wanneer het om cilinders met verschillende SKG-certificaten gaat. Dit vergemakkelijkt uw comfort en verkleint uw sleutelbos!

Halve cilinder voor extra veiligheid

Dient de cilinder als bijzetslot om extra veiligheid te hebben wanneer u binnen bent, dan wordt een halve cilinder veel gebruikt aan de binnenkant van de buitendeur. Ook voor binnendeuren naar ruimtes waar u niet in kunt staan (zoals de meterkast) is een halve cilinder een geschikte oplossing, omdat bediening aan één kant van de deur hier volstaat.

Knopcilinder kopen

Dan is daar de knopcilinder. Deze heeft nagenoeg dezelfde functionaliteit als de dubbele cilinder, omdat hij aan twee zijdes van de deur te bedienen is. Het grote verschil is echter dat de binnenzijde een draaiknop bevat waarmee u de cilinder kunt openen en sluiten. U heeft dus geen sleutel nodig om de deur van binnenuit te openen.

Geef een draai aan de halve knopcilinder

Als laatste noemen we u de halve knopcilinder. Deze variant steekt net als de halve cilinder slechts in de helft van de deur. U bedient hem met een knop, dus er is geen sleutel nodig. Een handige afsluiter van bijvoorbeeld de spelletjes- of voorraadkast.