+31 577 - 46 23 07
menu

Huisnummers

Met een huisnummer naast de voordeur weten uw bezoek en de postbode probleemloos of ze voor het goede huis staan. Een huisnummer is daarom verplicht! Onze huisnummers zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen: van modern RVS tot landelijk smeedijzer. Ook de populaire kleuren zwart en wit zijn verkrijgbaar als huisnummers. Een assortiment dat uitstekend te combineren is met onze collectie voordeurbeslag!

Selectie Wissen
€0 €84 €0 t/m €84

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Het ontstaan van huisnummers

Enkele eeuwen geleden werd het gebruik van huisnummers ingesteld door Napoleon Bonaparte. Door de grote toename van huizen was nummering essentieel voor een goed overzicht. Ook tegenwoordig is het hebben van een huisnummer voor uw voordeur in veel plaatsen verplicht. Dit is handig voor bezoek en de pakketbezorger, maar het kan ook levensreddend zijn in noodsituaties. Zo weet de ambulance direct of hij bij het goede huis is voor een spoedgeval!

Even en oneven huisnummers in de straat

Bij de start van het nummeren van huizen, werd er veelal gewoon doorgeteld van 1 naar 2, 3, 4 enzovoorts. Met even en oneven nummers werd dus geen rekening gehouden. Door na verloop van tijd aan de ene kant van de straat echter even nummers te gebruiken en aan de andere kant oneven nummers, kwam er meer orde in het nummeringssysteem. Bovendien kon de (lokale) overheid nu gemakkelijker huizenbelastingen eisen. De huisnummers uit onze collectie verbinden hun praktische aard met een schitterende uitstraling. Door de keus in stijlen kunt u het nummer afstemmen op de rest van uw voordeur en uw voordeurbeslag.

Een huisnummer kopen met toevoeging

Naast een ruim pallet cijfers, bevat deze productgroep ook de letters ‘a’ t/m ‘d’. Zo kunt u uw woning voorzien van het juiste huisnummer, ook als uw adres een extra toevoeging heeft. De letters zijn verkrijgbaar in een aantal groottes. Sommige zijn net zo groot als het cijfer, terwijl anderen (iets) kleiner zijn om het verschil in importantie te benadrukken.