+31 577 - 46 23 07
menu

Espagnoletten

Heeft u een karaktervolle, landelijke woning, maar is die stijl niet doorgetrokken in het deurbeslag? Overweeg dan de prachtige afwerking van een espagnolet op bijvoorbeeld uw tuindeuren, het raam of openslaande deuren. Door zijn authentieke uitstraling is een espagnolet – ook wel spanjolet genoemd – een ware eyecatcher in het interieur. Ze zijn bovendien heel gemakkelijk in gebruik. De diverse kleuren en vormen maken dat u altijd uitkomt bij uw favoriete exemplaar.

Selectie Wissen
€0 €635 €0 t/m €635
  • (1)
  • (2)

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Hoe bedien ik een espagnolet?

Een deurespagnolet of raamespagnolet is gemakkelijk te monteren, omdat het een zogenaamd opbouwslot is. Daardoor is het slot uitermate geschikt voor bijvoorbeeld uw tuindeuren, openslaande dubbele deuren, een klapraam of een draairaam. Het espagnoletslot wordt bediend met een deurknop, deurkruk of hendel. Zodra hieraan gedraaid wordt, worden de verticale stangen onder en boven in hun spanningen geduwd. Bij een pompespagnolet wordt de hendel van boven naar beneden geduwd. Daarmee zijn uw dubbele deuren of ramen afgesloten. Voor extra beveiliging kunt u daarnaast kiezen voor een bijzetslot.

Handgrepen van de espagnolet

Een espagnoletsluiting wordt bediend met een stijlvol handvat. Ons assortiment espagnoletten bevat verschillende handgrepen, zodat u een variant kunt kiezen die helemaal past bij uw gewenste stijl. Kies bijvoorbeeld voor een eirond of juist een recht model, met of zonder sierlijke lijnen en details. Naar welke espagnolet gaat uw voorkeur uit? Er zijn varianten in antiek en in zwart beschikbaar.

Inbraakwerendheid espagnolet

Een espagnolet is een opbouwslot, maar deze heeft geen SKG-keurmerk. Een SKG-kwalificering geeft aan voor hoeveel minuten inbraakvertraging een bepaald product zorgt. In het geval van een veiligheidsschild met kerntrekbeveiliging is dit wellicht gekwalificeerd met SKG***, wat staat voor minstens vijf minuten inbraakwerendheid. Onze espagnoletten hebben geen SKG-keurmerk, wat betekent dat ze geen hoge inbraakvertraging hebben. Houd hier rekening mee bij het aanschaffen en monteren van dit type opbouwslot.