+31 577 - 46 23 07
menu

Voordeurknop

Uiteraard wilt u de entree van uw woning smaakvol inrichten. Kies daarom voor een voordeurknop die past bij de rest van uw voordeur en het beslag. U heeft keuze uit een grote collectie soorten, maten en finishes, zodat u voor elke deurstijl kunt slagen.

Selectie Wissen
€0 €156 €0 t/m €156

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Welke voordeurknop past bij uw voordeur?

Onze voordeurknoppen worden aangeboden in een groot aantal finishes. Neem bijvoorbeeld de warme kleuren van PVD: antraciet, koper en messing. Stuk voor stuk dynamische kleuren die afgewerkt zijn met een matte laag. Of kies voor sportief, geborsteld RVS of authentiek smeedijzer zwart. Het bijzondere is dat u al deze kleuren ook terugvindt in onze deurkrukken en het overige voordeurbeslag. Kijk daarom ook bij onze collectie briefplaten en beldrukkers en verfraai uw entree in één stijl.

Stel zelf uw veiligheidsbeslag en voordeurknop samen

Met onze GPF Wizard stelt u zelf uw veiligheidsbeslag samen. En dat is wel zo prettig, want daarmee maakt u uw voordeurbeslag helemaal naar wens. U herkent de voordeurknoppen uit de GPF Wizard doordat zij afgebeeld zijn zonder rozet. Bovendien hebben ze de toevoeging dat de knop ‘ten behoeve van veiligheidsschilden vast’ is. Bekijk ook onze collectie veiligheidsschilden om te zien welke combinaties u kunt maken.

Eenvoudige montage met wisselstift of bout

Vaste voordeurknoppen zijn op verschillende manieren te monteren. Allereerst kan dit met een bout. Voor deze optie wordt gekozen wanneer er aan de andere kant van de deur geen deurkruk of draaibare knop geplaatst wordt. Aan de binnenzijde ziet u dan alleen de achterkant van de bout. Deze manier van monteren is bijvoorbeeld handig voor een inbouwkast, waarbij het niet nodig is dat de deur bediend wordt vanaf de binnenkant. Wilt u een vaste knop aan de buitenzijde van de deur en een deurkruk of draaibare knop aan de binnenzijde, dan kunt u een wisselstift gebruiken. Daarmee kan de deur aan de buitenkant alleen geopend worden met een sleutel, terwijl u de dagschoot van binnenuit gewoon bedient met een deurkruk. Een perfecte oplossing voor de voordeur!

Wat is het verschil tussen een knopkruk en een voordeurknop?

Het eerste verschil tussen een knopkruk en een voordeurknop zit hem in de grootte. Een knopkruk is aanzienlijk kleiner en daardoor subtieler van formaat. Een voordeurknop daarentegen valt juist meer op door zijn forse uiterlijk, zodat het letterlijk een statement is op de voordeur.

Deurknoppen vast en draaibaar

Het volgende verschil tussen beide varianten deurknoppen is dat een voordeurknop altijd vast is: hij kan niet bewegen of de dagschoot bedienen, zoals een deurklink wel kan. De knopkrukken zijn zowel draaibaar als vast verkrijgbaar. Kiest u voor een knopkruk draaibaar, dan kunt u deze ook op binnendeuren plaatsen als vervanger van een deurkruk. Wilt u een vaste knop op uw buitendeur maar vindt u onze voordeurknoppen wat te fors? Dan zijn onze knopkrukken vast een goede keus!

Hoe wordt mijn deurknop bevestigd?

Ook de bevestiging op rozet of schild is een belangrijk verschil tussen beide soorten deurknoppen. Een vaste voordeurknop wordt standaard geleverd op een rozet óf deze is geprepareerd om op een veiligheidsschild te bevestigen. Bij een knopkruk heeft u meer vrijheid. Deze kunt op een deurschild en een rozet gemonteerd worden, zowel op binnendeurbeslag als veiligheidsbeslag voor buiten. Het ‘nekje’ en uiteinde van de draaibare knopkruk hebben dezelfde eigenschappen als een reguliere deurklink. Door hun excentrische vorm (‘iets uit het midden’) geeft een knopkruk wat meer speling voor uw handen, zonder dat u direct het kozijn of de deur aanraakt. Houd er bij het uitzoeken van uw favoriete knopkruk wel rekening mee dat u de juiste gewenste uitvoering bestelt.